Omgevingsvisie

De omgevingsvisie vormt de langere termijn visie. Vooral leuk als je op de interactieve kaart kunt klikken en direct weet waar je rekening mee moet houden. 
Check als voorbeeld de interactieve kaart van de omgevingsivisie van de gemeente De Fryske Marren. 

Co-creatie en omgevingswet

Ruimtelijke ordening is vaak complex. Ontwikkel daarom een plan in stappen en zorg voor goede besluitvorming.
Wil je hier meer over weten. Neem dan contact op.
Graag geef ik een workshop over co-creatie, schetsoverleg, de Nije Pleats Methode of participatie. 

Cultuurhistorie en ruimtelijke kwaliteit

Het waarderen van bestaande ruimtelijke kwaliteit en bestaande voorzieningen vormt een belangrijk onderdeel van het maken van een visie. 

Op basis van een historische en architectonische analyse van het landschap, park of dorps- en stadsgebied worden  de belangrijkste kenmerkende elementen in beeld gebracht. Deze zijn bepalend voor de identiteit. Samen met bewoners in een gebied worden aanbevelingen geformuleerd en wordt informatie gegeven over het behouden en verbeteren van de omgevingskwaliteit.

 

Beeldkwaliteitsplan

De vraag naar ruimte voor wonen, agrarische productie, werken en verkeer neemt toe. Essentiële onderdelen van een stedenbouwkundig plan vormen de fiets- en wandelroutes, de ontsluiting en het parkeren en openbaar vervoer.

Belangrijk voor het ontwikkelen van plannen is het maken van een beeldkwaliteitsplan met een volumestudie.

Voor het beeldkwaliteitsplan worden de uitgangspunten voor de plaatsing en volumeopbouw van de architectuur aangegeven.

Daarnaast maken aanbevelingen voor de inrichting van de openbare ruimte deel uit van het beeldkwaliteitsplan. Een bezoek aan het plangebied en overleg over het plan behoren tot de werkwijze. Het beeldkwaliteitsplan sluit aan op de systematiek van de welstandsnota.  



Share by: